Felvilágosítás másként

Felvilágosítás másként programsorozatunkban 9-13 éves korú gyermekeknek tartunk játékos, beszélgetős órát a gyermeknemzésről és születésről. A lányok egy dramatikus játék vezeti végig a női termékenység testi folyamatain. A fiúk egy “titkos küldetésen” vesznek részt, amelynek keretén belül a hímivarsejtek szerepét eljátszva ismerkedhetnek meg a fogantatás mikéntjével. A szülőket is külön foglalkozásra invitáljuk, ahol a tanácsadók információkkal és tapasztalatokkal erősítik és bátorítják őket a fontos szerepükben.

Lányok programja: MFM-Projekt, “Ciklus-show”® program

Mottó: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok!”

Ciklus show felvilágosító program a zenkertbenKözponti gondolat: a serdülők önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban. Az életkornak és nemnek megfelelő felkészülési programban külön kiscsoportokban folyik a munka lányokkal. A program magja egy fél napos dramatikus játék, melynek során a lányokat szó szerint végigvezetik a női termékenység testi folyamatain, ugg-outlet-in-florida-mall megismertetik, és játékosan megtapasztaltatják velük testük működésének alapvető összefüggéseit.
A játékot beszélgetés követi a testi és lelki változásokkal, termékenységi tünetekkel, a mindennapok gyakorlatával és a higiénés szabályokkal, tennivalókkal kapcsolatosan.

A foglalkozás 5 * 60 perces.


Fiúk programja: “Titkos küldetés”

A Titkos Küldetés teljesítése során a fiúk maguk fedezik fel játékos szemléltető eszközök segítségével a hímivarsejtek haladási útját. Kb. fél napos dramatikus játék során a foglalkozás vezetője egy kerettörténetbe helyezi a fogantatás történetét, melyben a résztvevők maguk is szereplőkké lépnek elő Titkos Küldetést teljesítve. Eljátszva a hímivarsejtek szerepét, megértik a férfiú termékenység folyamatait, és a fogantatás csodáját, melynek során megfejtésre kerül a „titkos kód”, amit minden ivarsejt magában hordoz. Betekintést kapnak a női test működésébe a női termékenységi folyamatokba is. A játékot beszélgetés előzi meg és követi a serdülőkor mibenlétével, nfl jerseys for dogs size chart 2 termékenységi tünetekkel, a mindennapok gyakorlatával, a serdülők higiénés szabályaival, a férfivá érés lelki hátterével, kapcsolatosan. Mindezek az ismeretterjesztésen túl a pozitív testkép és a férfiúi identitás megerősítését szolgálják.

A foglalkozás 5 * 60 perces.


Szülők tájékoztatója: Szülői est

A programokat megelőzően vagy követően a szülők tájékoztatására – igény szerint- interaktív bemutatót tartunk a „Ciklus-Show” és „Titkos Küldetés” foglalkozásokból. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert úgy tekintjük, hogy a szülők az első számú segítség, amikor lányuk vagy fiuk serdülőkorba lépéséről, a testükben végbemenő változásokról van szó. Az interaktív bemutató segítséget ad a szülőknek abban, hogy maguk is vállalkozzanak őszinte beszélgetésekre a kiskamasz gyermekeikkel, akik leginkább tőlük várják az iránymutatást életük fontos kérdéseiben. A tanácsadók ezen az esten információkkal és tapasztalatokkal erősítik és bátorítják a szülőket ebben a fontos szerepükben.
Erre az alaklomra külön írásos meghívót készítünk a szülőknek, cheap nfl jerseys paypal jerseys stitched akiknek a tájékoztató esetén való részvétel nem kerül plusz költségükbe.

A foglalkozás kb 60 perces.


A program ára: 4500 Ft/fő
A korlátozott férőhelyek száma miatt bejelentkezés szükséges a Zen Kert elérhetőségein, vagy személyesen Kovács Erika telefonszámán. (0620/917 79 96)

Legközelebbi foglalkozások:
Lányok programja: 2017. október 4. (betelt), 2017. október 14. (betelt), 2018. január 6.
Fiúk programja: 2017. október 14. (betelt)

arak_orara_jelentkezem_gomb