Női jóga műhely programok

Október a nőkről szól a Zen Kert Mozgásstúdióban.
Minden héten egy-egy női egészséget érintő területre fókuszálunk. A műhely órák során olyan gyakorlatokat sajátíthatunk el, amelyek átsegítenek a PMS nehézségein, erősítik a gátizmokat, enyhítik az endometrózis tüneteit.
Valamint a hangfürdő során a jótékony rezgéseknek köszönhetően újra feltöltődhetünk.

Női jógával az Endometriózis ellen

Októberi műhelyünk témája az endometriózis lesz. Hátterét, kialakulásának okát, még az orvostudmány sem ismeri, és én sem a gyógyulás ígéretével hívlak Benneteket.
De mivel jeleztétek, hogy nőijóga után sokkal elviselhetőbbek a tünetek, a megszokottá vált ciklikus fájdalom, puffadás, hangulatingadozás akár napokra enyhül vagy elillan, úgy gondoltam, hogy egy csokorba gyűjtök néhány, a nehézségeket oldó, enyhítő gyakorlatot, hogy bármikor segítségül hívhassátok őket.

Oktató: Ferenczi Anita
Időpont: 2017. október 19. 18:30 – 20:00
Részvételi díj: 5.000 Ft / foglalkozás

arak_orara_jelentkezem_gomb


A gátizmok megtartó ereje

Női egészségünk egyik „alappillére” a gáti területet, melynek „karbantartása” minden életszakaszban kiemelt fontosságú lenne. A műhely során:

  • átbeszéljük, miért olyan fontos foglalkozni a gáti területtel, az hogyan befolyásolja női egészségünket, szexualitásunkat. Milyen életmódbeli, érzelmi és viselkedésmintákkal „áshatjuk” alá gátizmaink megtartó erejét. Tehát megnézzük az ezen a területen felmerülő problémák lehetséges lelki hátterét.
  • megismerjük a gáttájék és a hozzá kapcsolódó gyökér energiaközpontunk (gyökércsakra) energetikai működését, mely jelentősen, mondhatni „alapjaiban” befolyásolja mindennapi életünket, reakcióinkat.
  •  jógagyakorlatokkal, meditációval, kifejezetten az intim területre ható gyakorlatokkal erősítjük gátizmainkat, harmonizáljuk gyökér-energiaközpontunkat, oldjuk az ehhez kapcsolódó érzelmi és mentális blokkokat. Harmonizáljuk női szerveink működését.
  • jegyzettel, otthoni gyakorlási javaslattal és igény esetén egyéni konzultációval segítem a műhelyen tanultak elmélyítését.

A műhelyre várok minden korosztályú hölgyet, megelőzés és gyógyulástámogatás céljából. Kifejezetten ajánlom gátizom gyengeség, inkontinencia panaszok, aranyér probléma, tág-hüvely probléma, hüvelysérv, szexualitással kapcsolatos nehézségek, gyakorta előforduló fertőzések, felfázások előfordulása esetén. Illetve minden magát jobban megismerni vágyó Hölgynek, kezdőknek is!
Előzetes jelentkezés szükséges, min 6. max. 9 fő.

Oktató: Keszi Ildikó
Időpont: 20017. október 20. 18:00 – 20:30
Részvételi díj: 5.000 Ft / foglalkozás, ami a jegyzet és otthoni gyakorlási javaslatot is magában foglalja

arak_orara_jelentkezem_gomb


Hangfürdő és Női jóga

A jóga gyakorlataival fizikai és lelki síkon kioldjuk magunkból a feszültséget, hogy nyitottá, befogadóvá váljunk a hangfürdő jótékony rezgéseire.
A hangtálak rezgései létezésünk minden szintjén harmóniát teremtenek. A hangszerek által előidézett meditatív állapotban erőteljes öngyógyító folyamatokat indulnak el, melyek blokkoldó, tisztító, energetizáló hatásúak.

A 45 perces teljes testet átmozgató könnyed jógagyakorlást követően kb. 45 perces hangfürdővel töltekezhetünk.

Előzetes bejelentkezés szükséges.

Oktató: Keszi Ildikó jóga és Virágh Andrea hangtál
Időpont: 20017. október 21. 10:00 – 12:30
Részvételi díj: 4.000 Ft / fő / alkalom

arak_orara_jelentkezem_gomb


A PMS nyomában

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen éljük meg a ciklus során jelentkező változásokat, annyiféleképpen tapasztaljuk meg a menstruációt megelőző tüneteket is.
Az októberi Műhelyen a menstruációt megelőző tünetegyüttesről (PMS) lesz szó: a hormonális aktivitást stabilizáló, feszültségoldó, görcsöket enyhítő, regeneráló pózokkal és praktikus életmód tippekkel várlak Benneteket! 🙂
Arról is szó lesz, hogyan gyakorolj, jógázz, étkezz, létezz és lélegezz a ciklusodat, tested jelzéseit és igényeit tiszteletben tartva.

Előzetes bejelentkezés szükséges, maximum létszám 11 fő.

Oktató: Ferenczi Anita
Időpont: 20017. október 28. 10:00 – 13:00
Részvételi díj: 5.000 Ft / fő / alkalom

arak_orara_jelentkezem_gomb