Csapatunk

Print

Wieslerné Kovács Erika

Konduktor, tanár, mozgásfejlesztő, gyermekjóga oktató, shiatsu masszőr

Nyolc évig konduktorként dolgoztam, négy évig a Nemzetközi Pető Intézetben, később külföldön szereztem szakmai tapasztalatokat mozgásfejlesztésben. Majd tizenhat évig egy belvárosi általános iskolában tanítottam angol és német nyelvet. Ekkor végeztem el az ELTE-n az angol – német tanári szakot. Szabadidőmben mozgásterápiákat tanultam: Alapozó terápia, INPP, TSMT Diagnosztika, valamint Csíki Mariannál elvégeztem a Gyermekjóga oktató képzést is. Mindezeket sikerrel alkalmaztam a tanításom során. Egy belvárosi játszóházban fejlesztő tornát tartottam 6-hónapos -3 éves korú gyermekeknek. A gyermekeimmel otthon töltött idő alatt részt vettem egy Do-in képzésen, amely egy csodálatos japán, öngyógyító módszer. Ennek kapcsán ismerkedtem meg a Shiatsu masszázzsal, amelyből két év alatt Shiatsu masszőr oklevelet szereztem. Egyre erőssebbé vált bennem a vágy, hogy egy saját fejlesztőhelyiséget hozzak létre, ahol a mozgásterápiák színes skáláját alkalmazzuk. Hogy ezt meg tudjam valósítani, nehéz szívvel, de nagyon lelkesen, 2015 augusztusában otthagytam az iskolát és elkezdtem egy kis stúdió kialakítását. Így nyitott meg 2016 februárjában a Zen Kert. 2017 januárjában Anaya Nőijóga oktatóként szereztem oklevelet. Gáborjáni Rékától rengeteget tanultam (Hold Hétvége, Négy Évszak – Ayurvéda Nőknek, Méh Mágiája) női témában tartott tanfolyamain. Beleszerettem az illóolajok világába és Panarom Aromaterapeuta hallgató lettem. Fontosnak tartom óráimon a gerinc védelmét ezért Bene Máténál elvégeztem az NMPT és a Gerincterápia jógával tanfolyamokat.
Egyéni óráimon Női jógával, NMPT gerinctornával és Arcmasszázzsal segítek a vendégeimnek.

Köszönettel és hálával tartozom a családomnak, férjemnek és gyermekeimnek, akik lelkesen támogatnak, hogy megvalósítsam álmomat.

Print

Kotroczóné Novák Hanna

Hatha jóga oktató, Meditáció és Relaxáció oktató

Kotroczóné Novák Hanna
HannaH Jóga és Jógaterápia

Kisgyermekkoromtól kezdődően 12 éven át ritmikus gimnasztikáztam, majd hat év klasszikus balett tanulás után a kortárs tánctechnikák felé fordult az érdeklődésem. 2012 óta gyakorlom a Hatha Jógát, azóta, hogy egy súlyos autoimmun betegséget diagnosztizáltak nálam, amelyhez szorongás és pánikbetegség is társult.

A kezdetben saját magam gyógyulásáért végzett folyamatos gyakorlás aztán szépen lassan az oktatás, a tudás és a tapasztalataim átadása felé kezdett terelni: 2016 őszén végeztem el az Emésztési rendellenességek Jógaterápiája című képzést, majd 2017 tavaszán a Samadhi Jóga Akadémián a Hatha Jóga Oktató alapképzést, Diószegi Ádám vezetésével, és azonnal oktatni is kezdtem.
2017 decemberétől a Himalájai Jóga Tradícióban tanultam (Márk Tamás vezetésével), 2018 áprilisában szereztem meg Meditáció és Relaxáció oktató végzettségemet.
2018 október óta Ájurvédikus Jógaterapeuta képzésen tanulok a NitaYoga Központban.

A Hatha Jóga eszközeit és az Ájurvédát így terápiás célokra is használom, emésztési problémák, bélgyulladások, valamint a szorongás és a pánikbetegség kezelésére, de ezen kívül foglalkozom keringési- és légzési problémákkal, gerincbetegségekkel, és egyéb egészségügyi nehézségekkel is.
A rendszeres csoportos óráimon és workshop-okon kívül magánórákon oktatok, valamint Jógaterápiában foglalkozom a hozzám fordulókkal.

Hiszem, hogy a Valódi Jóga egy állandó és folyamatos fejlődés, törekvés, önismereti út, életvitel és szemlélet, a kapcsolat (újra)felvétele a Forrással, Istennel.

Print

Kemper Annamária (Maja)

Gyógytornász

1994-ben diplomáztam a HIETE gyógytornász szakán.Ebben az évben kezdtem el dolgozni az ORFI Neurológiai osztályán,ahol öt évet töltöttem. Ezután egy Rehabilitációs Reumatológiai osztályra kerültem.Jelenleg a Klinikai Immunológia Felnőtt és Gyermek Reumatológia osztályon dolgozom.
1999-ben második diplomámat Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer (DSGM) szakgyógytornászaként szereztem.Friss diplomásként másodállásban a Péterfy Sándor utcai Kórház koraszülött osztályán (PIC) dolgoztam pár évet.
Dévény módszerrel jelenleg is aktívan gyógyítok kisbabákat.
Csoportos tornáimon szeretném ötvözni a hagyományos gyógytorna és Dévény Anna ún. milliméter elmélet szemléletü Gimnasztikai Módszerét,melyet közel 10 éven keresztül én is gyakoroltam.
Két fiú gyermek édesanyja vagyok.

Print

Szlifka Tünde

Kismama masszázs

10 éve végeztem masszőrként és azóta is lelkes híve vagyok a szakmámnak. Mindig is vonzott a születés és a várandósság csodája, és régóta jógázom is, így szinte elkerülhetetlenné vált, hogy az utamba kerüljön egy kismama jógaoktatói tanfolyamról szóló felhívás. A tanfolyam elvégeztével oktatni is kezdtem, melyet azóta is töretlen lelkesedéssel teszek. 2007-ben végeztem, mint Kismama jógaoktató. 2008 tavaszán végeztem, mint babás jógaoktató, így lett teljes a repertoár .
Saját csoportom kismamáinak kérésére kezdtem masszírozni Várandósokat is. Egy-egy alkalom látványos eredménnyel járt, így egyre több anyukám lett, akiknek a masszírozással segíteni tudtam, édes terhük cipelésében. Igyekszem a lehető legnyugodtabb légkört megteremteni. Bőrtápláló kókuszolajat használok, mint bázis olaj és igény szerint variálom az illóolajakat, pl: levendula, rózsa, citrom, Fény esszencia (PanArom).

Print

Nyitray Nelli

Mindfulness

Nyitray Nelli (MindulNelly) mindfulness oktató vagyok. 1988-ban orvosként kezdtem pályafutásomat, és az emberi test működésén túl már a kezdetektől foglalkoztattak a lélek rejtelmei és fejlődése. Megtapasztaltam, hogy a gyógyulás sokszor nélkülözhetetlen pillére a gyógyszeres kezelés, ám főleg krónikus betegségekben a felépülés sokkal gyorsabb és tartósabb, ha a saját belső erőinket is mozgósítjuk, képesek vagyunk változtatni saját szemléletmódunkon, hozzáállásunkon, életvitelünkön. Ezért postgraduális képzésként 2007-2010 között a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen elvégeztem a Viselkedés és Kognitív Terápiás Egyesület (VIKOTE) kognitív terápiás képzését. Itt figyeltem fel a kognitív tudományok egyik új irányára, a mindfulness (tudatos jelenlét) alapú terápiára, ami a lélek olyan síkjai felé is megnyitja a kapukat, amik a verbális terápia számára kevésbé hozzáférhetők.Keresni kezdtem olyan hazai tanítót, aki mellett saját élményt szerezhetek tanulhatok. Így találtam Fazekas Gábor mindfulness tanítóra, MBSR és MBCT oktatóra, és őmellette sajátítottam el és gyakorolom 2013-tól a mai napig a mindfulness meditációt. Mindfulness alapú Kognitív Terápiás (MBCT) oktatói végzettségemet az Oxfordi Mindfulness Központ szervezésében, Melanie Fennel és Antonia Sumbundu vezetésével szereztem (2014-2016). Hazai tanáraim közül ezúton is köszönömi Fazekas Gábor MBCT és MBSR oktató valamint Tariska Eszter lelki vezető támogatását. Fazekas Gábortól nem csak résztvevőként tanulhattam, hanem alkalmanként közösen vezetünk MBCT csoportokat daganatos betegséggel küzdő emberek és hozzátartozóik számára.

Print

Szlameczky Anna

Kriston Intim Torna

Szlameniczky Anna vagyok, Kriston Intim Torna tréner, építészmérnök, pilates oktató, nemsokára három gyermek édesanyaja. Ahogy egy házból sem hagyhatok ki egy építőelemet sem, úgy gondolom, mégha csak ülünk rajta egész nap, akkor is: gátunk és hozzá kapcsolódó érzelmeink is hozzánk tartoznak.
2012-ben ismerkedtem meg a Kriston Módszerrel. A kamaszkorom óta tartó állandó menstruációs görcsök miatt mentem el először Kriston Andrea tanfolyamára. Már ott tudtam, hogy a módszer zsenialitása nem csak a tökéletesen felépített mozgásanyag, hanem a mögötte rejlő pszichoszomatika is. A tanfolyamon elhangzott történetek nagy hatással voltak rám, az általuk hozott felismerések sokat segítettek a görcsök elengedésében, mintha használati útmutatót kaptam volna önmagamhoz. 🙂
A torna és a hozzá kötődő pszichoszomatika fontosságát fiaim és kislányom megfoganása, születése előtt és után is megtapasztalhattam. Ezek a saját élmények sok más mellett meghatározó alappillérei “tréneri karrieremnek”.
A tanfolyam hatására Női létem új formát kapott, nem csak a tüneteimhez való viszonyom, de egyúttal önmagamhoz való viszonyom is hatalmasat változott. Egyszerre vált könnyeddé és örömtelivé mind az, ami addig tabu volt: menstruáció, szexualitás, szülés.
A módszer által nem csupán ahhoz kaptam mankót, hogy hogyan fejleszthetem izmaimat, hanem egy örök életre szóló szemléletet is, ami által tudom, ha tünetem van, az lehetőség önmagam felé, és ha kell változhatok.
A módszer tanításával célom, hogy ezt minél több Nő és Férfi megtapasztalhassa!
A módszer elsajátítására 12 órás csoportos tanfolyam vagy 2×2,5-3 órás magán óra keretén belül van legetőség.
Szeretettel várlak!