Csapatunk

Print

Wieslerné Kovács Erika

Konduktor, tanár, mozgásfejlesztő, gyermekjóga oktató, shiatsu masszőr

Nyolc évig konduktorként dolgoztam, négy évig a Nemzetközi Pető Intézetben, később külföldön szereztem szakmai tapasztalatokat mozgásfejlesztésben. Majd tizenhat évig egy belvárosi általános iskolában tanítottam angol és német nyelvet. Ekkor végeztem el az ELTE-n az angol – német tanári szakot. Szabadidőmben mozgásterápiákat tanultam: Alapozó terápia, INPP, TSMT Diagnosztika, valamint Csíki Mariannál elvégeztem a Gyermekjóga oktató képzést is. Mindezeket sikerrel alkalmaztam a tanításom során. Egy belvárosi játszóházban fejlesztő tornát tartottam 6-hónapos -3 éves korú gyermekeknek. A gyermekeimmel otthon töltött idő alatt részt vettem egy Do-in képzésen, amely egy csodálatos japán, öngyógyító módszer. Ennek kapcsán ismerkedtem meg a Shiatsu masszázzsal, amelyből két év alatt Shiatsu masszőr oklevelet szereztem. Egyre erőssebbé vált bennem a vágy, hogy egy saját fejlesztőhelyiséget hozzak létre, ahol a mozgásterápiák színes skáláját alkalmazzuk. Hogy ezt meg tudjam valósítani, nehéz szívvel, de nagyon lelkesen, 2015 augusztusában otthagytam az iskolát és elkezdtem egy kis stúdió kialakítását. Így nyitott meg 2016 februárjában a Zen Kert. 2017 januárjában Anaya Nőijóga oktatóként szereztem oklevelet.

Köszönettel és hálával tartozom a családomnak, férjemnek és gyermekeimnek, akik lelkesen támogatnak, hogy megvalósítsam álmomat.

Print

Keszi Ildikó

Női jógaoktató

“Én nem gyógyítalak, segítek csupán, hogy jobban legyél. Az Élet nyelvén szólok Hozzád, s a jóga a hang, mely visszhangra lel Benned. Ha utat talál, ha engeded. Nem nekem, magadnak…Veled maradok, míg hitté érnek szívedben a hangok, és megtanulsz szeretni. Magadat, s az életet, amit választottál. És mikor elengedem a kezed, hálás leszek, hogy szél lehettem a szárnyaid alatt…Mert REPÜLNÖD…egyedül KELL.” (-Tóth Éva nyomán)

Várlak nagy szeretettel jógafoglalkozásaimon!

Print

Kotroczóné Novák Hanna

Hatha jóga oktató

Kisgyermekkoromtól kezdődően 12 éven át ritmikus gimnasztikáztam, majd hat év klasszikus balett tanulás után a kortárs tánctechnikák felé fordult az érdeklődésem. Több mint négy éve gyakorlom a hatha jógát, 2016 őszén, saját egészségügyi problémáim miatt végeztem el az Emésztési rendellenességek jógaterápiája című képzést, 2017 tavaszán pedig a Samadhi Jóga Akadémián a Hatha Jóga Oktató képzést, Diószegi Ádám vezetésével.
A hatha jóga eszközeit terápiás célokra is használom, az emésztési problémák, különböző bélgyulladások, valamint a szorongás és a pánikbetegség kezelésére.
Rendszeresen vezetek saját szervezésű gyakorlásokat, illetve nyár eleje óta a jógastúdiókban való oktatással ismerkedem.

A jóga számomra egy állandó és folyamatos fejlődés, változás, egyensúlykeresés, önismereti út – és az Életemben egy semmihez nem fogható segítség: sehol máshol nem kaptam ennyire egyértelmű magyarázatot arra, mi zajlik bennem, és hogyan tudok tenni magamért.

Azt gondolom mégis, hogy a valódi Jóga a gyakorlati megközelítésen, a fizikai szinten túl kezdődik. Ha megkérdezik, szerintem mi a jóga lényege, azt szoktam válaszolni, amit nekem megmutatott: Minden Semmi – ez pedig bennem van, tehát mindenhol és sehol.

Print

Kemper Annamária (Maja)

Gyógytornász

1994-ben diplomáztam a HIETE gyógytornász szakán.Ebben az évben kezdtem el dolgozni az ORFI Neurológiai osztályán,ahol öt évet töltöttem. Ezután egy Rehabilitációs Reumatológiai osztályra kerültem.Jelenleg a Klinikai Immunológia Felnőtt és Gyermek Reumatológia osztályon dolgozom.
1999-ben második diplomámat Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer (DSGM) szakgyógytornászaként szereztem.Friss diplomásként másodállásban a Péterfy Sándor utcai Kórház koraszülött osztályán (PIC) dolgoztam pár évet.
Dévény módszerrel jelenleg is aktívan gyógyítok kisbabákat.
Csoportos tornáimon szeretném ötvözni a hagyományos gyógytorna és Dévény Anna ún. milliméter elmélet szemléletü Gimnasztikai Módszerét,melyet közel 10 éven keresztül én is gyakoroltam.
Két fiú gyermek édesanyja vagyok.
Print

Szlifka Tünde

Kismama masszázs

10 éve végeztem masszőrként és azóta is lelkes híve vagyok a szakmámnak. Mindig is vonzott a születés és a várandósság csodája, és régóta jógázom is, így szinte elkerülhetetlenné vált, hogy az utamba kerüljön egy kismama jógaoktatói tanfolyamról szóló felhívás. A tanfolyam elvégeztével oktatni is kezdtem, melyet azóta is töretlen lelkesedéssel teszek. 2007-ben végeztem, mint Kismama jógaoktató. 2008 tavaszán végeztem, mint babás jógaoktató, így lett teljes a repertoár .
Saját csoportom kismamáinak kérésére kezdtem masszírozni Várandósokat is. Egy-egy alkalom látványos eredménnyel járt, így egyre több anyukám lett, akiknek a masszírozással segíteni tudtam, édes terhük cipelésében. Igyekszem a lehető legnyugodtabb légkört megteremteni. Bőrtápláló kókuszolajat használok, mint bázis olaj és igény szerint variálom az illóolajakat, pl: levendula, rózsa, citrom, Fény esszencia (PanArom).
Print

Molnár Móni

Hatha jógaoktató, Vinyasza Flow oktató, Anaya gyermekjóga oktató

Molnár Móni
hatha jógaoktató, női jógaterapeuta

Főiskolás koromban találkoztam a jógával, a modern tánc világából kanyarodtam erre az útra Gálik Éva tanárom vezetésével. A táncban megtapasztal flow élmény, és a légzés áramlásához kapcsolt testtudatos mozgás mind ismerős elemek voltak, mégis egy egészen másfajta tapasztalást jelentett minden jóga gyakorlás. Azonban akkor még nem tudtam, hogy miért. Attól kezdve – hosszabb, rövidebb megszakításokkal – jelen volt a jóga az életemben, kezdetben a hatha jóga majd később a vinyasa flow irányzat. Várandósságaim alatt (2005, 2007) megismerkedtem a kismama jógával is.
2014-ben, egy nagyon intenzív időszak hatására, a multi környezetből kilépve beléptem Indu Arora indiai tanító jógaoktató képzésre, ahol az első mantra zengetése után tudtam, hogy megérkeztem. Az egyéves képzés alatt egy olyan világ tárult fel előttem, ahol a jóga valódi gyökereinek megismerésén túl betekintést kaptam az ayurvéda rendszerébe és a jóga terápiás lehetőségeibe.
A terápiás utat folytatva végeztem el a Himalájai Jóga Tradíció vezető tanárainak kétéves női jógaterapeuta képzését. Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde által közvetített tiszta tanítások segítettek rálátni saját belső folyamataimra: megérkeztek a válaszok a miértekre.
2016-ban elvégeztem az Anaya gyermekjóga oktató képzést.
Jelenleg az Integratív Pszichoterápiás Egyesület képzésén veszek részt, amit Dr. Daubner Béla vezet.
Számomra a jóga a tengelyben levés, a középpont, mindig volt, van és lesz.

Print

Nyitray Nelli

Mindfulness

Nyitray Nelli (MindulNelly) mindfulness oktató vagyok. 1988-ban orvosként kezdtem pályafutásomat, és az emberi test működésén túl már a kezdetektől foglalkoztattak a lélek rejtelmei és fejlődése. Megtapasztaltam, hogy a gyógyulás sokszor nélkülözhetetlen pillére a gyógyszeres kezelés, ám főleg krónikus betegségekben a felépülés sokkal gyorsabb és tartósabb, ha a saját belső erőinket is mozgósítjuk, képesek vagyunk változtatni saját szemléletmódunkon, hozzáállásunkon, életvitelünkön. Ezért postgraduális képzésként 2007-2010 között a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen elvégeztem a Viselkedés és Kognitív Terápiás Egyesület (VIKOTE) kognitív terápiás képzését. Itt figyeltem fel a kognitív tudományok egyik új irányára, a mindfulness (tudatos jelenlét) alapú terápiára, ami a lélek olyan síkjai felé is megnyitja a kapukat, amik a verbális terápia számára kevésbé hozzáférhetők.

Keresni kezdtem olyan hazai tanítót, aki mellett saját élményt szerezhetek tanulhatok. Így találtam Fazekas Gábor mindfulness tanítóra, MBSR és MBCT oktatóra, és őmellette sajátítottam el és gyakorolom 2013-tól a mai napig a mindfulness meditációt. Mindfulness alapú Kognitív Terápiás (MBCT) oktatói végzettségemet az Oxfordi Mindfulness Központ szervezésében, Melanie Fennel és Antonia Sumbundu vezetésével szereztem (2014-2016). Hazai tanáraim közül ezúton is köszönömi Fazekas Gábor MBCT és MBSR oktató valamint Tariska Eszter lelki vezető támogatását. Fazekas Gábortól nem csak résztvevőként tanulhattam, hanem alkalmanként közösen vezetünk MBCT csoportokat daganatos betegséggel küzdő emberek és hozzátartozóik számára.