Menü

Babamasszázs

A masszázs minden életkorban ki tudja fejteni jótékony hatásait. A babamasszázzsal erősíthető az immunrendszer, fejleszthető az idegrendszer és kialakítható a kötődés baba és a szülők között.

Mi a babamasszázs?

A babamasszázs itthon is alkalmazott irányzata az indiai babamasszázs. A babamasszázs által erősíthető a kötődés, enyhíthető az igen gyakorinak mondható hasfájás és elősegíthető az ősbizalom megszilárdítása. A masszázst a szülők, nagyszülők végzik, így a baba mikro környezetében élheti át a szeretet ezen formáját.

Mikortól alkalmazható?

A masszírozást már a baba két hetes korától elkezdhetjük. A 6. hónaptól fokozatosan lehet csökkenteni a masszázs rendszerességét, de az, hogy meddig masszírozunk, a gyermek igényeitől függ. Vannak gyermekek, akik egészen iskolás korig szeretik a masszázst.

Miért alkalmazzuk a babamasszázst?

A születés után a legkönnyebben úgy tudjuk a baba tudtára adni, hogy jelen vagyunk, és gondoskodunk róla, ha simogatjuk és figyelmünket rá irányítjuk. A babamasszázzsal lazíthatók a baba izmai, átmozgathatók a kötött ízületek. A feszült, nyugtalan babák megnyugtathatók, az alvással küszködő gyermekek ellazíthatók. Egyes fogásokkal a szövetállomány javítható, például a pocak masszázsával javul a bélműködés. Hasfájós babáknál a masszázs által a kicsi megszabadulhat a benyelt levegőtől.

Babamasszázs workshop

A babamasszázs workshopok alatt teljesebb képet kapunk a masszázsról. Elsajátítjuk a fogásokat, és átvesszük, hogy milyen sorrendben, mennyi ideig végezzük azokat a kisbabánkon. A workshop 2 órát vesz igénybe, elvégzése után pedig minden résztvevő kap egy videót és egy ebook-ot a tananyagról, hogy később is biztonsággal tudja alkalmazni a tanultakat. Ha később mégis bizonytalanná válnának a szülők, akkor ismétlő, egyéni gyakorlásra is van lehetőség. A tanfolyamon végzettek számára ez kedvezménnyel vehető igénybe.

Surmann Edina
Sportedző, sportszervező, kismama jóga oktató, babamasszázs oktató és kismama masszőr
info.mamacuka@gmail.com