Menü
Blog

Aromaterápia a XI. kerületben

Mi az az aromaterápia?

Az aromaterápia egy a növényi olajok, más néven illóolajok, használatán alapuló természetes gyógyító módszer. A 100%-ban természetes növényi olajoknak sokféle felhasználási módja van. Aroma- vagy illatlámpásba töltve belélegezhetjük, inhalálhatunk, használhatjuk masszázs közben, bőrbe masszírozva, de akár egy kellemes forró fürdőt is feldobhatunk velük, ha olajat adunk a fürdővízhez.

Az illóolajok számtalan jótékony hatással rendelkeznek, javítják szellemi és fizikai jóllétünket, ezáltal támogatják az egészségünket.

Manapság már nem csak a wellness iparban, hanem a gyógyászatban is használják az illóolajokat a különböző megbetegedések kiegészítő terápiájaként. Az aromaterápia hatékony kezelési metódus lehet például megfázás, gyomorpanaszok, szorongás esetén. A terápiás célokra használt legnépszerűbb olajok az ánizs, az eukaliptusz, borsmenta, édeskömény, citromfű és a levendula.

Hogyan hat az aromaterápia?

Az aromaterápia szervezetünkre való hatásának többféle megközelítése létezik. Az egyik, hogy minden növénynek lelke van. A növényi illóolajok belélegzésével szervezetünk hiányosságait ellensúlyozhatjuk, mely így gyógyulást eredményez.

A tudományos megközelítés szerint az illóolajok belélegzése szenzoros reakciókat vált ki az agyban. A kellemes illatoknak lazító, kedélyjavító hatásuk van, melyek pozitívan befolyásolják a gyógyulási folyamatokat.

Az illóolajok összetevői zsírban oldódnak és kis molekula szerkezetűek, ami azt jelenti, hogy bőrre kenve könnyen felszívódnak, belélegezve pedig a nyálkahártyán keresztül közvetlenül a véráramba, majd a szervekhez jutnak. Kutatási eredmények igazolták, hogy az illóolajok alkalmazásával a szervek működése befolyásolható, támogatható.

Az aromaterápia legfontosabb alkalmazási területei:

  • stresszoldás
  • szorongás
  • alvászavarok
  • fejfájás
  • izomlazítás

Orvosi végzettség nélkül az olajok nem alkalmazhatóak betegségek kezelésére. Ám a jó közérzet megőrzése és elősegítése érdekében használatuk ajánlott.

Az olajak kiválasztása

A kezelés során használt olajokat a terápiát végző szakember választja ki, minden esetben személyre szabva. Az olajok kiválasztása intuitív módon is történhet, a vendég személyisége vagy az ellentétek elve, a hagyományos kínai orvoslás, a jing-jang alapján.

A Zen Kertben 100%-ban természetes összetevőkből készült, Panarom és Adrienn Feller növényi illóolajokat használunk.

Ha szeretnéd megtapasztalni az aromaterápia testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásait, akkor szeretettel várlak 11. kerületi stúdiónkban, ahol közérzetjavítás céljából, magánóráink (NMPT, arcmasszázs, női jóga) keretein belül nyílik erre lehetőség.