Menü
Blog

Egyéni órák

A csoportos órák nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a közösségben végzett mozgás során társaságban vagyunk, csoporttársaink sikerei motiválóan hatnak ránk, új barátságokra tehetünk szert, a jó hangulatú órák pedig mentális egészségünkre is pozitív hatással vannak. Előfordulhatnak azonban olyan helyzetek, amikor érdemesebb az egyéni foglalkozás mellett dönteni. Az utóbbi idők történéseinek hatására az egyéni órák egyre kedveltebbé váltak, hiszen a biztonság mellett további számos előnyük van. Ilyen lehet például, ha személyes okokból vagy időbeosztásodból kifolyólag nem tudsz megjelenni egy csoportos órán. Ha személyre szabott tanácsadást és támogatást szeretnél. Illetve fizikai vagy mentális nehézségek fennállása esetén sokkal könnyebb magadra koncentrálni, mint egy csoportos óra során.

Nézzük, milyen előnyei vannak még az egyéni órán való részvételnek:

  • az oktató és te közösen dolgozhattok ki olyan, személyre szabott programot, melyet később otthon rendszeresen gyakorolhatsz
  • az órák célzottabbak, a figyelem csak rád irányul, jut idő kérdéseid megválaszolására, a mozgás közbeni hibák javítására, így biztos, hogy minden gyakorlatot megfelelően és sérülésmentesen végzel el
  • kívánságaid és egyéni igényeid könnyebben szem előtt tarthatóak az óra során
  • saját tempódban végezheted a gyakorlatokat, fizikai állapotodnak és állóképességednek megfelelően
  • a privát, nyugodt légkör támogatja a tanulási és fejlődési folyamatot
  • teljesen biztonságos, hiszen az órán csak te és az oktató vagytok jelen.

A mozgás testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásának megélése érdekében fontos azonban, hogy az egyéni órákon kívül, otthonodban is elvégezd az oktatóval megbeszélt gyakorlatsorokat. Minél rendszeresebbé válik életedben a mozgás, annál inkább elmerülhetsz a mentális összpontosítás, a fizikai fegyelem és az érzelmi relaxáció állapotában, mely életed minden területére jótékony hatással lehet.

A Zen Kertben minden óratípus esetén választhatsz egyéni foglalkozást is. Legyen szó jógáról, gerinctornáról vagy pilatesről szeretettel várunk budai mozgásstúdiónkban.