Menü
Blog

Felvilágosítás másként

Lányoknak – „Ciklus show”

A serdülő lányok önképét nagyban meghatározza, hogy hogyan tekintenek testükre, milyen visszajelzéseket kapnak azzal kapcsolatban. Az egyik legfontosabb pont nőiességük kialakulásában a menstruáció. A Zen kertben megrendezett „Ciklus-Show” program a termékenységre való felkészülést segíti. A program központi eleme egy fél napos drámapedagógiai játék, melynek során a lányokat végigvezetjük a női termékenység testi folyamatain. A játék közben zene szól és a játékvezető által készített puha anyagból készített segédeszközök (pl. a méh modellje) segítségével játszák végig a szereplők a ciklus folyamatát, ezáltal megértve testük működésének alapvető összefüggéseit. A játékot beszélgetés követi.

Fiúknak – „Titkos küldetés”

Természetesen a serdülő fiúk tájékoztatása is fontos. Számukra külön program került kialakításra, „Titkos küldetés” címmel. A fiúk, a program során, játékos formában kapnak betekintést testük működésével, a serdülőkor testi és lelki változásaival, valamint az élet keletkezésével kapcsolatban. A program kiscsoportos, a dramatikus játékok során, szemléltető eszközök segítségével nyerhetnek betekintést a fogantatás folyamatába, a saját testük és a női test működésébe, a termékenységi folyamatokba. A játékot beszélgetés előzi meg és a játék után is beszélgetnek a játékvezetővel, melynek során többek között, a serdülőkor testi-lelki tüneteit, a higiéniás szabályokat beszélik át.

Szülői est

A programokat megelőzően, mind a lányok, mind a fiúk programjából, igény szerint interaktív bemutatót tartunk a szülőknek. A gyermekek elsősorban szüleiktől várják az iránymutatást életük fontos kérdéseiben. Szülőknek szóló programunkkal abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a gyermekkel folytatott beszélgetések őszinték lehessenek és segítsék a serdülő gyermeket.

A szülői esten való részvétel ingyenes, amennyiben a gyermek valamelyik programon részt vesz.

A program ára: 5500 Ft/fő

A korlátozott férőhelyek száma miatt bejelentkezés szükséges a Zen Kert elérhetőségein, vagy személyesen Kovács Erika telefonszámán. (0620/9177996)

Lányok programja: 2021. május 1., 8.

Fiúk programja: 2021. február 27. (megtelt, a legközelebbi alkalom 2021. júniusában lesz)

Helyszín: Zen Kert, XI. Fehérvári út 45-53.

www.zenkertbuda.hu

+36 20 917 7996 (Kovács Erika)