Menü
Blog

Női jóga

Manapság nőként egyre több kihívással kell szembenéznünk a mindennapok során, hiszen jól kell teljesítenünk munkahelyünkön, anyaként, feleségként, háziasszonyként. Már nemcsak a családról való gondoskodás fő feladatunk, mint anyáink, nagyanyáink idején, hanem minden téren igyekszünk maximálisan megfelelni az elvárásoknak. A számtalan feladat elvégzésére fordított energia mellékhatásait nem tudjuk elkerülni, így a stressz, a szorongás napjaink természetes részévé vált. Annak érdekében, hogy a hétköznapok kihívásaival szembe tudjunk nézni, le tudjuk győzni az akadályokat, nagyon fontos, hogy fizikai és mentális egészségünket megőrizzük és fenntartsuk az egyensúlyt.

Kinek ajánlott a női jóga?

A női jóga a Hatha Jóga egy speciális irányzata. Kimondottan hölgyeknek szól minden korosztályból. Testszerte olyan területekre fókuszál, melyek a nőiességet szimbolizálják és szolgálják. Lágy, megengedő, mégis erőteljes mozgásforma. Az ászanák a női szervekre irányulnak, emellett pedig erősítik a testet és a lelket. A női jóga segít, hogy felismerjük testi, lelki igényeinket, elengedjük a stresszt, megtapasztaljuk az itt és most állapotát. Éppen ezért minden óra egy új élmény, egy új esély valami új felfedezésére.

A női jóga segít, hogy teljesebben megélhessük nőiességünket és szexualitásunkat. Ezen kívül támogat a hormonháztartás harmonizálásában, testünk ellazításában és regenerálódásában. Erősíti az immunrendszert és a teljes izomzatot. Enyhíti az inkontinencia tüneteit, a menstruációs fájdalmakat és pozitív hatással van a rendszertelen ciklusra.

A Zen Kert Mozgásstúdióban egyéni óra keretein belül várunk szeretettel, ahol a helyes testtartás kialakítására is fókuszálunk. Az egyéni óra előnyeiről az alábbi cikkben olvashatsz.