Menü

Kismama masszázs

A kismama masszázzsal enyhíthetők a várandósság alatti kellemetlenségek, esetleges fájdalmak. A kismama kiszakadhat a hétköznapokból, és csak magára és a babára koncentrálhat

A kismama masszázs története

A kismama masszázs története a Thai népekhez köthető. Thaiföldön az emberek életében napi szinten jelen van a masszázs. Az ottani népek a gyógyítás során nem csupán a tüneteket kezelik, hanem magát az embert. A gyógyászatuk energia alapú, tehát nem a különböző gyógyszereket, hanem a testünk energiáit veszik alapul a gyógyításban.

Az ember fizikai testén kívül létezik egy energiateste is. A masszázs során erre az energiatestre vagyunk hatással. Amikor az embert megmasszírozzák, ellazulnak az izmai, könnyeddé és feszültség mentessé válik a teste mindaddig, amíg vigyáz rá. A stressz, a düh, az aggódás, a feszültség mind alacsony rezgésű energia, ami hatással van az izmainkra is. Amikor egy kellemes, frissítő masszázsban volt részünk, utána sokkal kellemesebben érezzük magunkat. Nyugodtabbak, harmonikusabbak és kiegyensúlyozottabbak vagyunk.

A Thai népeknél a kismamák masszírozása teljesen természetesnek bizonyult, míg nálunk, a nyugati kultúrában csak nem olyan régen jelent meg ez a fajta kikapcsolódás. A masszázst mindig egyénre szabottan kell összeállítani a masszázs egyes elemeiből. A rendszeres masszázs könnyebbé teheti a kismama várandósságát.

Mikor végezhető?

A kismama masszázst a terhesség 12. hetétől a szülésig lehet végezni, akár heti rendszerességgel is. Fontos, hogy minden új vendéggel felállítunk egy anamnézist a várandósságáról, hogy minden fontos információhoz hozzá jussunk, és személyre szabott masszázst tudjunk alkalmazni.

FONTOS! 36. hét után már csak olyan vendéget vállalok el, akinek a várandósságát végig kísértem, kismama jógán, vagy masszázson.

Milyen panaszok enyhítésére alkalmas?

A kismama masszázsnak számos jótékony hatása ismert, amiért érdemes alkalmazni. A kismama teljesen el tud lazulni a masszázs során, amit egyfajta feltöltődésként él meg. Ez néha felér egy kiadós alvással, ami a várandósság alatt bizony néha aranyat ér. A mindennapok rutinjából és a mókuskerékből kiszakadva, egy kis én időt jelenthet számára. Az áldott állapot olykor kellemetlenségekkel is együtt jár. A mindennapokat derékfájás, hátfájás, végtagfájdalom és vizesedés (ödéma) nehezítheti meg. A masszázs segít enyhíteni ezeket a fájdalmakat. Amennyiben a masszázs rendszeresen jelen van a kismama életében, úgy néhány ilyen tünetet teljesen el is mulaszthat. Mindezek mellett rugalmassá teszi a kismama bőrét, segít a feszültség oldásban, kikapcsol, enyhíti a fájdalmat, serkenti a vérkeringést, jótékonyan hat a nyirokrendszerre és segít a helyes testtartás elérésében. Enyhíti az izomgörcsöt, a székrekedést és a gyomorégést. Hozzájárul a mirigyek megfelelő működéséhez.

Surmann Edina
Sportedző, sportszervező, kismama jóga oktató, babamasszázs oktató és kismama masszőr
info.mamacuka@gmail.com