Menü
Blog / Lifestyle

Így frissülj fel tavasszal az ayurvédával!

Az utóbbi években az ayurvéda egyre népszerűbbé vált a nyugati országokban, mivel az emberek a hagyományos nyugati orvoslás mellett új alternatív és kiegészítő terápiákat is elkezdtek keresni. De mit érdemes tudni az ayurvédáról és miben segíthet neked?

Az ayurvéda egy ősi gyógyászati rendszer, amit Indiában már évezredek óta gyakorolnak. Neve a szanszkrit “Ayur” (élet) és “Veda” (tudás) szavakból származik, amelyek együttesen az “élet tudását” jelentik. Az ayurvéda rendszere azon a meggyőződésen alapul, hogy az egészség és a jólét az elme, a test és a lélek közötti kényes egyensúlytól függ.
Az ayurvédikus gyógyászat holisztikus, ami azt jelenti, hogy az egész embert kezeli, nem pedig csak egy adott betegség tüneteit. Így magában foglalja a probléma kiváltó okának azonosítását és kezelését az étrend, az életmódváltás, a gyógynövények és más természetes terápiák kombinációjával.

Az ayurvéda személyre szabott gyógymód, amely elismeri, hogy minden ember egyedi, és az egészségéhez egyénre szabott megközelítést igényel. Az embereket fizikai és érzelmi jellemzőik alapján három doshába, azaz testtípusba sorolja: Vata, Pitta és Kapha. Mindegyik doshának megvannak a maga erősségei és gyengeségei, és az ayurvédikus orvoslás a doshák egyensúlyhiányának kezelésével igyekszik helyreállítani a test működését.
Az ayurvéda egyik legfontosabb alapelve az emésztés fontossága, vagyis a jó emésztés elengedhetetlen a jó egészséghez. Továbbá nagy hangsúlyt fektet a gyógynövények és más természetes gyógymódok használatára is a gyógyulás elősegítésének érdekében. A leggyakrabban használt ayurvédikus gyógynövények közé tartozik az ashwagandha, a kurkuma és a gyömbér, amelyekről kimutatták, hogy gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

Hogyan alkalmazzuk az ayurvédát a masszázsban?

A masszázs során az érintésekkel az elme, a test és a lélek egyensúlyát keresük azáltal, hogy elősegítjük az energia szabad áramlását az egész testben. Ehhez Adrienne Feller 100%-ban tiszta, luxusminőségű, gyógynövényes olajait használjuk. Az olaj felvitele után hosszú, áramló mozdulatokkal és pontnyomásokkal segítjük a bőrbe és az izmokba jutását, ezáltal oldjuk a feszültséget és javítjuk a vérkeringést.

A masszázs egyik legfontosabb előnye, hogy elősegíti a relaxációt és csökkenti a stresszt. Az olajok és a gyengéd, ritmikus simítások segítenek megnyugtatni az idegrendszert, így elősegítik a belső béke és nyugalom érzését. Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik a hétköznapokban sokat idegeskednek. Az energiapályák blokkjainak feloldásával javulni fog az általános egészség és jólét. Most, hogy itt a tavasz, különösen fontos, hogy fordíts egy kis figyelmet saját magadra. Egy finom masszázs, amelynek segítségével új energiát vihetsz be a testednek-lelkednek, frissít és energizál, így könnyebben birkózol meg a fáradsággal és a hétköznapok zűrzavarával. Tegyél egy próbát és jelentkezz be arcmasszázs kezeléseinkre!