Menü

Csapatunk

Kovács Erika

Konduktor, tanár, mozgásfejlesztő, gyermekjóga oktató, shiatsu masszőr, NMPT instruktor, női jógaoktató

Nyolc évig konduktorként dolgoztam, négy évig a Nemzetközi Pető Intézetben, később külföldön szereztem szakmai tapasztalatokat mozgásfejlesztésben. Majd tizenhat évig egy belvárosi általános iskolában tanítottam angol és német nyelvet. Ekkor végeztem el az ELTE-n az angol – német tanári szakot. Szabadidőmben mozgásterápiákat tanultam: Alapozó terápia, INPP, TSMT Diagnosztika, valamint Csíki Mariannál elvégeztem a Gyermekjóga oktató képzést is. Mindezeket sikerrel alkalmaztam a tanításom során. Egy belvárosi játszóházban fejlesztő tornát tartottam 6-hónapos -3 éves korú gyermekeknek. A gyermekeimmel otthon töltött idő alatt részt vettem egy Do-in képzésen, amely egy csodálatos japán, öngyógyító módszer. Ennek kapcsán ismerkedtem meg a Shiatsu masszázzsal, amelyből két év alatt Shiatsu masszőr oklevelet szereztem. Egyre erőssebbé vált bennem a vágy, hogy egy saját fejlesztőhelyiséget hozzak létre, ahol a mozgásterápiák színes skáláját alkalmazzuk. Hogy ezt meg tudjam valósítani, nehéz szívvel, de nagyon lelkesen, 2015 augusztusában otthagytam az iskolát és elkezdtem egy kis stúdió kialakítását. Így nyitott meg 2016 februárjában a Zen Kert. 2017 januárjában Anaya Nőijóga oktatóként szereztem oklevelet. Gáborjáni Rékától rengeteget tanultam (Hold Hétvége, Négy Évszak – Ayurvéda Nőknek, Méh Mágiája) női témában tartott tanfolyamain. Beleszerettem az illóolajok világába és Panarom Aromaterapeuta hallgató lettem. Fontosnak tartom óráimon a gerinc védelmét ezért Bene Máténál elvégeztem az NMPT, a Gerincterápia jógával, Integrál Fascia képzést és A medencefenék és a gerinc összefüggései tanfolyamokat.
Egyéni óráimon Női jógával, NMPT gerinctornával és Arcmasszázzsal segítek a vendégeimnek.

Köszönettel és hálával tartozom családomnak, gyerekeimnek és a gyermekeim édesapjának, akik lelkesen támogattak, hogy megvalósítsam álmomat.


Piliskó Szilvi

Gerinctréning, csípőnyitó jóga, dinamikus jóga- hangtálas relaxáció.

Piliskó Szilvi vagyok több mint 15 éve foglalkozom sporttal, személyi edzőként, gerinctrénerként és jóga oktatóként segítem vendégeimet, hogy minél egészségesebben és fájdalommentesen élhessék mindennapjaikat. Jelenlegi ülő életmódunk mellet nagyon fontos a gerincünk, mély izmaink rendszeres ‘karbantartása’, kimozgatása, óráimon (gerinctréning, csípőnyitó jóga, dinamikus jóga- hangtálas relaxációval) különös hangsúlyt fektettek erre. 


Surmann Edina

Sportedző, sportszervező, kismama jóga oktató, babamasszázs oktató és kismama masszőr

Surmann Edina vagyok, sportedző, sportszervező, kismama jóga oktató, babamasszázs oktató és kismama masszőr.

Kisgyermek korom óta sportolok, 10 évesen kezdtem el táncolni, majd közel 8 évvel ezelőtt oktatni.

Sporttudományos tanulmányaimat a Testnevelési Egyetemen kezdtem, majd szembe jött velem egy kismama jóga oktatói képzés, ami egyszerűen hívott, csalogatott megmagyarázhatatlan módon. A képzés során sokkal többet kaptam, mint reméltem. Azon túl, hogy sokat tanultam várandósságról, szülésről és születésről, rengeteget tanultam saját magamról is. Elkápráztatott az az ősi energia, ami minden Nőben ott van, csak sajnos nagy részünk elfelejtette használni.

A kismama jóga azon túl, hogy segít a várandósság alatt jobban igénybe vett izmokat erősíteni, és felkészülni a baba kihordására, lelkileg is előkészíti a kismamát a születésre. Igen, születésre, hiszen két új élet jön a világra, egy gyermek és egy édesanya születik ekkor!

Szeretném, hogy az óráimon a kismamák ki tudjanak kapcsolódni, kiszakadni a szürke hétköznapokból, és megtapasztalni azt az erőt, ami bennük rejlik! Szeretnék segíteni az édesanyáknak, hogy megéljék a várandósságot, és ne csak átrohanjanak rajta!

A kismama jóga mellett, babamasszázzsal és kismama masszázzsal is kiegészült a tevékenységem, így hamar a baba-mama jóllét segítése lett a fő irány.


Szlameniczky Anna

Kriston Intim Torna tréner, építészmérnök, pilates oktató

Szlameniczky Anna vagyok,  Kriston Intim Torna tréner, építészmérnök, pilates oktató, nemsokára három gyermek édesanyaja. Ahogy egy házból sem hagyhatok ki egy építőelemet sem, úgy gondolom, mégha csak ülünk rajta egész nap, akkor is: gátunk és hozzá kapcsolódó érzelmeink is hozzánk tartoznak.

2012-ben ismerkedtem meg a Kriston Módszerrel. A kamaszkorom óta tartó állandó menstruációs görcsök miatt mentem el először Kriston Andrea tanfolyamára. Már ott tudtam, hogy a módszer zsenialitása nem csak a tökéletesen felépített mozgásanyag, hanem a mögötte rejlő pszichoszomatika is. A tanfolyamon elhangzott történetek nagy hatással voltak rám, az általuk hozott felismerések sokat segítettek a görcsök elengedésében, mintha használati útmutatót kaptam volna önmagamhoz. 🙂

A torna és a hozzá kötődő pszichoszomatika fontosságát fiaim és kislányom megfoganása, születése előtt és után is megtapasztalhattam. Ezek a saját élmények sok más mellett meghatározó alappillérei “tréneri karrieremnek”. 

A tanfolyam hatására Női létem új formát kapott, nem csak a tüneteimhez való viszonyom, de egyúttal önmagamhoz való viszonyom is hatalmasat változott. Egyszerre vált könnyeddé és örömtelivé mind az, ami addig tabu volt: menstruáció, szexualitás, szülés.

A módszer által nem csupán ahhoz kaptam mankót, hogy hogyan fejleszthetem izmaimat, hanem egy örök életre szóló szemléletet is, ami által tudom, ha tünetem van, az lehetőség önmagam felé, és ha kell változhatok.

A módszer tanításával célom, hogy ezt minél több Nő és Férfi megtapasztalhassa!

A módszer elsajátítására 12 órás csoportos tanfolyam vagy 2×2,5-3 órás magán óra keretén belül van legetőség.

Szeretettel várlak! 


Kemper Annamária (Maja)

Gyógytornász, Dévény Speciális Manuális technika (felnőtt és gyermek)

1994-ben diplomáztam a HIETE gyógytornász szakán.Ebben az évben kezdtem el dolgozni az ORFI Neurológiai osztályán,ahol öt évet töltöttem. Ezután egy rehabilitációs osztályra kerültem, majd a Klinikai Immunológia Felnőtt és Gyermek Reumatológia osztályán dolgoztam kb. 10 évet. Jelenleg a Szent Kristóf Szakrendelőben dolgozom heti kétszer.
1999-ben második diplomámat Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer (DSGM) szakgyógytornászaként szereztem. Friss diplomásként másodállásban a Péterfy Sándor utcai Kórház koraszülött osztályán (PIC) dolgoztam pár évet.
Dévény módszerrel jelenleg is aktívan gyógyítok kisbabákat.
Csoportos és egyéni tornáimon szeretném ötvözni a hagyományos gyógytorna és Dévény Anna ún. milliméter elmélet szemléletű Gimnasztikai Módszerét, melyet közel 10 éven keresztül én is gyakoroltam.
2019-ben elvégeztem a Schroth terápiát, mely alkalmas scoliózis / gerincferdülés gyógyítására.
Két fiú gyermek édesanyja vagyok.


Stündl Vera – YogaVercsa

Funkcionálisjóga-oktató

Korábban reklámszakember majd külkeres voltam, de a mozgás szeretete születésemtől fogva velem volt. Gyerekként versenyszerűen tornáztam, felnőttként jazztáncoltam, futottam. Ezután találtam rá a jógára, amivel azóta sem tudok betelni. Sokat gyakoroltam, képeztem magam, és most mindenkivel, aki nyitott rá, szeretném megosztani ezt a csodálatos, testi-lelki egészséget adó belső forrást.

A funkcionális jóga biztonságosan és hatékonyan ellensúlyozza az ülő életmód káros hatásait. Gyakorlatai többek között a klasszikus jóga, a gerinctorna, a saját testsúlyos edzés és a gyógytorna elemeiből épülnek fel. Megfelelő arányban tartalmaz ízületi kimozgatásokat, egyensúly- és gerincgyakorlatokat, erősítést, nyújtást. Dinamikus és statikus szakaszok is megtalálhatóak benne, csakúgy, mint a folyamatos légzésszabályozás és az óra végi relaxáció.


Szoboszlai Annu

Pilates

A sport mindig is az életem részét képezte. A gimnáziumban kézilabdáztam, majd sportszervező, később sportmenedzser végzettséget szereztem.

Eleinte csak hobbi volt a sport, többfajta edzésfajtát próbáltam, majd rátaláltam a pilatesre. Számomra a sport nemcsak az alakformálás eszköze, hanem a testi-lelki egyensúly megteremtője.

Edzéseim során igyekszem a teljes testet átmozgatni a klasszikus pilates elemek mellett ‘modernebb’, sokrétűbb gyakorlatokkal színesítve. Nagyfokú figyelmet kap a gerinc karbantartása, mivel ebben az “ülőmunka központú” világban már szinte kötelező ezzel külön foglalkozni. 


Taskó Gyula

Humánkineziológus, gyógy- és sportmasszőr

Taskó Gyula vagyok, humánkineziológus, gyógy- és sportmasszőr. Humánkineziológus diplomámat a Testnevelési Egyetemen 2019-ben szereztem, professzionális masszázsterápiával pedig már több, mint 8 éve foglalkozom. Folyamatosan képzem magam, magyar és angol nyelvű képzésekre járok, bővítem eszköztáramat. Rendszeresen olvasom a magyar és külföldi szakirodalmat, cikkeket fordítok, követem az új technikákat és felfedezéseket.

Számos sportegyesülettel és csapattal működtem már együtt, jelenlegi pácienseim között élsportoló olimpikonok, színészek, cégvezetők, hobbiportolók, fizikai ill. szellemi munkát végzők egyaránt megtalálhatóak. Kezeléseim során a fájdalom csillapítása mellett elsődleges célom a mozgásszervi probléma okának feltárása, hogy a tanult technikákat ötvözve a teljes testre kiterjedő, holisztikus kezeléssel tudjak Neked segíteni.

Sok szeretettel várom azokat akik:

 • ülőmunkát végeznek, nyak- és hátfájással küzdenek
 • relaxálni, ellazulni, kikapcsolódni szeretnének
 • stresszes életmódot folytatnak és a test mellett a lélek „kezelése” ugyanannyira fontos számukra
 • jógáznak és szeretnének a gyakorlásukban szintet lépni
 • sportolnak és a sérülés utáni rehabilitációt szeretnék gyorsítani
 • sportolnak és szeretnék a következő edzésen is a maximumot nyújtani
 • akut vagy krónikus mozgásszervi problémával szenvednek
  Egyszóval mindenkit, aki fájdalommentes mozgásra vágyik.

Továbbképzéseim:

 • Anatomy Trains: Structural Bodyworker (oktató: Don Thompson)
  Active Fascial Release (oktató: James Earls – London)
  Fascial Manipulation I. modul (oktató: Lorenzo Copetti)
  Lágyrész manuálterápia (oktató: Varga Viola)
 • FDM #1 – Triggerband, Cilinder disztorziók (oktató: Marco Congia – IFDMO)
  FDM #2 – Falt disztorziók (oktató: Patrick Pfeiffer – IFDMO)
  FDM #3 – Continuum disztorziók, Herniált trigger pontok, Tektonikus fixációk
  (oktató: dr. Sabine Bleue – IFDMO)
  Baba FDM (oktató: Quastné Rigó Katalin)
  Hegkezelés (oktató: Quastné Rigó Katalin)
 • Viscerális manipulációk (oktató: Quastné Rigó Katalin)
 • Neuro-mozgáskorreció (oktató: Gyenge Dávid)
 • Z-Health: Essentials of Elite Performance (oktató: Mike Golden)
 • SMT I. modul – A gerinc mobilizálása (Sport Manuál Terápia, oktató: Vékáš Michal)
  OMT: Cervical Spine (oktató: Giles Gyer)
  OMT: Lumbar Spine (oktató: Giles Gyer)
 • EasyFlossing Level 1-2-3 (oktató: Marco Congia)
 • Kinesio Tape (oktató: Quastné Rigó Katalin)
 • The Dorn Method (oktató: Thomas Zudrell)
  The Dorn Method for Children (oktató: Thomas Zudrell)
 • Sivananda jógaoktató

Kotroczóné Novák Hanna

Hatha jóga oktató

2012 óta gyakorlom a Hatha Jógát, azóta, hogy egy súlyos autoimmun betegséget (Crohn-betegség) diagnosztizáltak nálam, amelyhez szorongás és pánikbetegség is társult.

A kezdetben saját magam gyógyulásáért végzett folyamatos gyakorlás aztán szépen lassan az oktatás, a tudás és a tapasztalataim átadása felé kezdett terelni.

A Hatha Jóga eszközeit és az Ájurvédát terápiás célokra is használom, emésztési problémák, bélgyulladások, valamint a szorongás és a pánikbetegség kezelésére, de ezen kívül foglalkozom keringési- és légzési problémákkal, gerincbetegségekkel, és egyéb egészségügyi nehézségekkel is.

A rendszeres csoportos óráimon és workshop-okon kívül magánórákon oktatok, valamint Jógaterápiában foglalkozom a hozzám fordulókkal.

Hiszem, hogy a Valódi Jóga egy állandó és folyamatos fejlődés, törekvés, önismereti út, életvitel és szemlélet, a kapcsolat (újra)felvétele a Forrással, Istennel.

​2016 – Emésztési Rendellenességek Jógaterápiája, AUM Jógastúdió​

2017 – 200 órás Hatha Jóga Oktatóképzés, Samadhi Jóga Akadémia, Diószegi Ádám

2018 – Meditáció és relaxáció oktatóképzés, Mandala Jógastúdió, Márk Tamás (Himalájai Jóga Tradíció)

2019 – Ájurvédikus jógaterapeuta képzés, NitaYoga Központ


Dr. Nyitray Kornélia (MindfulNelly)

mindfulness (MBCT és MBSR) oktató és szupervizor

1988-ban végeztem el az orvosi egyetemet, majd 2007–2008-ban a kognitív viselkedésterápiás (CBT) képzést. Orvostudományi tanácsadóként dolgozom egy mentális zavarok kezelésére specializálódott vállalatnál.

Diák éveim óta érdekelnek a testi és lelki egészség összefüggései, valamint az integratív test-tudati megközelítések. Így találtam rá a mindfulness és a do in világára. A meditáció életem fontos része, a személyes gyakorlásom elmélyítése mellett lehetőségem nyílt több, jelentős tanártól is tanulni világszerte. Az Oxford Mindfulness Centre trénerei képzésében MBCT-tanárrá váltam. Emellett do in tanári végzettséggel is rendelkezem, valamint elvégeztem több, specifikus területre fókuszáló mindfulness-képzést is (online mindfulness-tanítás, tudatos kommunikáció, traumaszenzitív mindfulness, mindfulness-alapú szupervízió). 2020-tól MBSR-tanári végzettséggel is rendelkezem.

A Zen kertben egyéni és csoportos mindfulness órákat tartok, magyar és angol nyelven. A meditációgyakorlók mentorálása mellett szupervíziót is nyújtok mindfulness-tanárok számára.


Jakab Éva

Shiatsu-terápia (gyermek/felnőtt/kismama), meridiánmasszázs, do-in mozgásterápiás foglalkozás (egyéni-csoportos), 5elemtánc, welljazz/tánc-relax

Lételemem a mozgás, a tánc, a művészetek, a természet, természetesség minél nagyobb harmóniában történő megélése és átadása. A Magyar Táncművészeti Főiskolán/ Egyetemen végeztem, Modern-tánc pedagógusként több mint húsz éve hivatásom.Pedagógiai és pszichológiai tanulmányaim, saját élményeim, útkereséseim álalt érkeztem meg az értintés művészetéhez, a shiatsuhoz. A Nemzetközi Shiatsu Iskolában végeztem shiatsu-gyógyászként, do-in gyakorlatvezetőként.

Az alábbi terápiákkal várom örömmel a megkereséseket:

Shiatsu terápia: a keleti gyógyászatra elveire épülő perventív, holisztikus masszázsterápiás kezelés, mely sok esetben harmonizálja a testi-lelki egyensúlyvesztéseket.

Meridiánmasszázs: kiváló illóolajokkal végzett teljes testkezelés.

Do-in: egyéni és csoportos foglalkozásokon egészségmegőrző, harmonizáló mozgás és önmasszázs rendszer, mintegy éber meditációs formában, könnyen elsajátítható és hatékonyan támogatja a fizikai testet és a idegrendszert. Öt elem kurzusok formájában és további gyakorló órák keretében gyermekeknek és felnőtteknek is mindig öröm tartanom.

5elemtánc: a do-inra épülő gyógyító-tánc foglalkozás, melyet Darin Ágnes kolléganőmmel alkottunk meg.

Welljazz: felnőtteknek általam összeállított és bárki számára végezhető táncos mozgásforma.

Tánc-relax: egy relaxációval záruló, előképzettséget nem igénylő, tematikus szabadtánc foglalkozás.

Számos kiváló mester tudása szintetizálódik és érik bennem. Hálás vagyok ezért, s remélem, bármelyik a felkínált területen találkozunk, ezekből egy-egy szikrát át tudok adni!