Menü

Gyógytorna

A gyógytorna speciális mozgásterápia, amely a megbetegedett szerv vagy testrész működésének helyreállítására törekszik célzott gyakorlatokkal. Mechanikai energiát használ fel a kezelések során, vagy gyógyító erőként. Egészségmegőrző, megelőző és gyógyító hatású a szervezetre.” Három típusa létezik: aktív torna esetén maga a páciens végzi a mozdulatsort, vezetett aktív esetben páciens és terapeuta együtt dolgozik, passzív esetén viszont a gyógytornász, vagy valamilyen eszköz segítségével végzik a kívánt mozdulatokat. Gyógyítási területek:

  • nyak-, hát-, derék-, és végtagok mozgásszervi megbetegedései
  • sérülések utáni rehabilitáció (pl.: törés, zúzódás, szalagszakadás, ficam)
  • mozgásszervi műtétek előtti erőnlét, ízületi mozgáshatárok fokozása
  • mozgásszervi műtétek utáni rehabilitáció (pl: csípő-, térdprotézis)
  • gerincbetegségek és ortopédiai elváltozások (pl.: lúdtalp, scoliózis, Scheuermann)
  • neurológiai problémák( pl.: Parkinson kór).

2023-ban elvégeztem az alábbi két tanfolyamot, mivel úgy tapasztalom, hogy a gyógyításban egyre inkább szükség van nemcsak a test, hanem a „lélek” gyógyítására, lelki blokkok oldására is. Erre kíválóan alkalmas mindkét „masszázs”.

Metamorf masszázs:
Nem az igazi értelemben vett masszázs, inkább egy szelíd lelki blokkoldó technika. A gerinc reflexpontjait (lábon,kézen,és a fejen) finoman érintve energiahullám keletkezik, amely oldja, tisztítja az érzelmi gátakat, elakadásokat. A kezelés után sokkal jobb közérzet, megnövekedett életerő, önbizalom tapasztalható.Csökkenhetnek a pszichoszomatikus tünetek.

Holistic pulsing (lélek masszázs):
Egy ringatásos technika, mellyel az egész test gyengéd rezgésbe jön. A technika során a páciens mély, ellazult állapotba kerül. A masszázs testet, lelket, szellemet egyaránt stimulálja, oldja a különböző blokkokat. Segít, hogy újra egyensúlyi állapot jöjjön létre.

Egyéni és csoportos gyógytorna lehetőség is van.

Foglalkozom gyerekekkel, felnőttekkel, idősebb korosztállyal is.

Kemper Annamária
+36-20-591-0395