Menü

Hangfürdő

Hangokban fürdőzés

A tibeti zenélő tálak csodálatos hangja segít helyreállítania testi, lelki, szellemi egyensúlyt.

A hangkezelés öröm, ellazulás, jó közérzet

Hatása a fizikai testben:

Legkönnyebben úgy érthetjük meg, hogy mi történik testünkben a hangkezelés alatt, milyen hatása van a hangoknak, ha magunk elé képzelünk egy tükörsima tavat. Ha egy kavicsot beledobunk ebbe a tóba, koncentrikus körök keletkeznek, melyek végig gyűrűznek a víz egész felszínén, mozgásba hozva ezzel az egész tavat. Az emberi test kb. 70-80%-ban vízből áll. A testre helyezett tálak rezgései is ilyen koncentrikus körök formájában terjednek szét, az egész testben, mélyen sejt szintig fejtve ki ezzel masszírozó hatásukat. A hangtál hangja ezen túlmenően a nyugodt lebegő ritmusával is hat ránk. Minden sejtnek megvan a maga rezgése, az érzelmeknek, gondolatoknak is van vibrációja. A sorozatos elfojtások egy idő után fizikai tünetté alakulnak át. Amikor egy sejt megbetegszik, a hangtálak megszólaltatásával harmonizálhatjuk az alul rezonált energiákat, visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. Fontos a test energia mezőjében keletkezett blokkokat oldani, öngyógyító folyamatait beindítani. A hangterápia az ismétlések eredményeként, segít megtapasztalni a belső békét, harmóniát, segít erőt gyűjteni a mindennapi élethez.

Felhasználási területe:

A hangtálak célzott használata a mindennapokban egy nagyszerű lehetőség. A legkisebb feszültségek oldásától, egészen a célzott fájdalom enyhítéséig, valamint a depresszió, és különböző idegkimerültségek kezelésében is hasznos segítséget nyújthat. Terápiás célzattal használhatjuk az élet bármely területén.

Jótékony hatásai:

  • megszünteti a fejfájás
  • összpontosítási képességet javítja
  • oldja a nyak és váll feszültséget
  • szabályozza az emésztést
  • oldja a stresszt
  • erősíti az immunrendszert

Hogyan történik a kezelés egyéni terápiánál?

Ön kényelmes ruhában elhelyezkedik, a földre helyezett matracon. A test különböző pontjaira tálakat helyezek, melyet filcütővel megütök. A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak a szervezet energetikai rendszerébe, mely hatására létrejön az ellazulás.

Csoportos hangutazásnál:

Különleges rezgésekkel rendelkező, hangterápiában használatos hangszerek szólalnak meg.

Többek között a tibeti éneklő edények, gong, kalimba, kristálytál, óceándob, esődob, doromb…

Matracon, földön fekve, kényelmes ruhában történik az utazás a zenélő tálakkal.

Peter Hess ® Módszere alapján